luni, 12 decembrie 2011

Economia României va scădea cu 0,5% în 2012, estimează Capital Economics

         Economia României va scădea în 2012 cu 0,5%, estimează analiştii de la grupul britanic de cercetare Capital Economics, România numărându-se printre cele mai vulnerabile ţări din regiune la turbulenţele financiare, informează The Money Channel, citat de Newsin.
        Contracţia va pune stăpânire pe economie dacă şi zona euro va intra pe minus, precizează analiştii Capital Economics.
Industria a fost principalul motor al revenirii României în acest an, dar recesiunea în vestul Europei va trage puternic în jos afacerile firmelor din acest sector. În plus, România nu se mai poate baza nici pe agricultură, domeniu care a ridicat economia pe final de an, subliniază analiştii britanici.
       Totodată, principala îngrijorare este legată de faptul că România este printre cele mai vulnerabile ţări din regiune la turbulenţele financiare. Proiectul de buget aprobat de Guvern prevede pentru 2012 o creştere economică de 2,1%.
       Comisia Europeană a revizuit în scădere prognoza de creştere economică a României pentru 2012, la 2,1%, faţă de estimarea din primăvară, de 3,7%, potrivit prognozei de toamnă, în timp ce FMI estimează o creştere între 1,8-2,3%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu